Saçkıran hastalığı tıp dilinde ‘’alopesi areta’’ olarak adlandırılmaktadır. Bu hastalık genel olarak saç köklerini etkileyen ve bozuk para ebatlarında yuvarlak parçalar halinde bazı yerlerde saç dökülmelerine yol açan bir rahatsızlıktır. Pe ki saçkıran hastalığı nedir nasıl tedavi edilir inceleyelim; Bu hastalığın farklı türleri bulunur ve nadirde olsa tüm saçları ve hatta vücutta bulunan bütün kılları dökebilir. Hastalığın geneline bakıldığı zaman bir bağışıklık sistemi hastalığı olduğu görülmüştür.
Bağışıklık sisteminin görevi, dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı vücudu korumaktır. Ancak bazı özel durumlarda bağışıklık sistemi vücudu koruyamaz ve bunun aksine vücudun kendine zarar vermesine neden olur. Bu duruma tıp dilinde otomimmün hastalıkları denmektedir ve saçkıran diye adlandırdığımız hastalıkta bu guruptan bir hastalıktır.
Saçkıran En Çok Kimlerde Görülür?
Saçkıran hastalığı erkek ve kadın ayrımı yapmaksızın baş gösteren bir rahatsızlıktır. Genellikle bu rahatsızlık çocukluk dönemlerinde başlar. Ayrıca bu hastalıktan dolayı doktora başvuran hastaların büyük bir bölümü onlu yaşlardaki gençlerden oluşmaktadır. Hastalık sadece adındaki gibi saçlarda değil, aynı zamanda sakal, kirpik, kaş ve diğer kıllı bölgelerde de dökülmelere yol açabilir. Hastalık hemen her insanda görülebilir ancak ailesinde bu hastalığı geçiren veya yaşayan insanlar daha büyük bir risk altındadır. Saçkıran bazı durumlarda kalıtsal olabilir fakat hiçbir şekilde bulaşıcı değildir.
Saçkıranın Nedenleri Nelerdir?
Saçkıranın en büyük nedenlerinden biri yukarıda da anlattığımız gibi bağışıklık sistemidir. Ancak tıp dünyasında bağışıklık sisteminin bu şekilde kendine savaş açması halen bilimsel olarak aydınlığa kavuşmuş değil. Bunun dışında saç kıranın oluşumunda en büyük nedenlerden biri olarak genetik özellikler görülüyor. Çünkü ailesinde bu hastalığı taşıyan kişilerde görülme oranı daha yüksektir. Son olarak saçkırana neden olan faktörlerden biride strestir. Üzüntü, stres ve depresyon gibi faktörler direkt olarak bağışıklık sistemini zayıflattığı için bu tür ve hatta daha ciddi hastalıklar baş gösterebilir.
Dökülen Saçlar Tekrar Çıkar mı?
Saçkıran hastalığının neden olduğu saç kayıpları, hastalığın en çok merak edilen konularından biridir. Ancak kişiden kişiye farklılıklar gösterdiğinden, dökülen saçların tekrar çıkıp çıkmayacağı hakkında kesin bir şey söylenemez. Genellikle dökülen saçlar belirli bir süreden sonra tekrar çıkabiliyor. Ancak saçların çıkması bu saçkıran hastalığının tekrarlamayacağı anlamına da gelmiyor. Ayrıca bazı kişilerde dökülen saçların bir daha çıkmadığı görülmüştür. Ancak saç ekimi günümüzde çok basit bir işlem haline geldiğinden telaş edecek bir durum yoktur.
LR Ürünleri İle Saçkıran Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Saçkıran hastalığı için günümüzde kesin ve kalıcı sonuçlar veren bir tedavi yöntemi bilinmemektedir. Ancak bazı ilaç tedavileri ile hastalığın iyileşme süreci desteklenebilir. Ancak bu ilaçlar tüm saç sağlığını tehlikeye atacağından fazla önerilmeyen bir yöntemdir. Bu konuda oldukça etkili bazı bakım ürünleri bulunmaktadır. Ancak bu ürünleri alırken bitkisel ve doğal olduklarından emin olmak gerekmektedir.
Bu hastalık için özel olarak üretilen LR markasının Aloe Vera Şampuanı oldukça etkilidir ve kısa vadede saçkıran hastalığının hafiflemesini sağlayabilir. Üstelik bu ürün tamamen bitkisel ve doğal olduğundan hiçbir yan etki göstermez ve gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Bunun dışında bu şampuan saçların genel bakımını da üstleniyor. Kış aylarında kuruyan ve aşırı şekilde matlaşan saçlarınızı kısa sürede canlandırıp parlaklık kazandırıyor. Düzenli olarak kullanılan bu şampuan saçkıran dışında birçok saç ve saç derisi hastalığını da önlüyor.
Bunun dışında LR firmasının ürettiği Aloe Vera Acil Yardım Spreyi de düzenli olarak kullanıldığı takdirde saçkıran ve benzeri rahatsızlıkların oluşumunu büyük ölçüde engelliyor. 12 farklı bitki özünü içinde barındıran bu ürün tamamen bitkisel ve doğal bir üründür. Yan etki yapmayan bu ürün, uzun vadede tüm saç ve cilt problemlerine karşı direnç kazanmanızı sağlıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder